Vacature Efectis

adviseur
brandveiligheid

Heb jij een technische achtergrond en wil jij starten met een uitdagende baan waar je echt het verschil maakt? Ontdek de vacature Adviseur Brandveiligheid bij Efectis!

waarom werken bij efectis?

Hoe stook je een goed vuurtje? Daar weten we bij Efectis alles van. Om dat vuur binnen de perken te houden, hebben we jou als Adviseur Brandveiligheid nodig. Bij ons help je klanten letterlijk uit de brand.

Wij beheersen het complete proces van brandveiligheid, van schetsen tot praktijktesten. Hier komt advies samen met de realiteit, en dat is waar jij elke dag het verschil maakt. Onze combinatie van hoogstaand advies en praktijkgerichte aanpak drijft ons succes.

Jouw werk bij Efectis is:

 • Afwisselend en veelzijdig: Samen met ervaren collega’s werk je aan diverse brandveiligheidsprojecten. Denk aan de bouw van een nieuwe woontoren, een monumentaal pand dat wordt gerestaureerd of een kantoorpand dat in een nieuw jasje wordt gestoken.
 • Uitdagend: Als adviseur brandveiligheid geven we jou de ruimte om nieuwe uitdagingen aan te gaan en door te groeien.
 • Verantwoordelijk: Bij Efectis draag jij de verantwoordelijkheid voor het beheersen van het gehele proces van brandveiligheid. Van de eerste testen in de praktijk tot het technisch advies.
 • Zelfstandig: Wij geven jou de vrijheid om jouw creativiteit en kennis in te zetten zodat elk project van het begin tot het eind een succes wordt.

Eens kennismaken?

ontdek het als brandveiligheidsadviseur

Als Brandveiligheidsadviseur bij Efectis zorg je ervoor dat gebouwen aan de hoogste brandveiligheidsnormen voldoen. Ben jij technisch onderlegd, zie je uitdagingen als kansen en draag je verantwoordelijkheid met trots? Dan ben je hier op je plek.

Je voorspelt het gedrag van materialen en constructies bij brand, warmte en rookverspreiding aan de hand van onderzoek en natuurkundige berekeningen. Samen met ervaren collega’s werk je aan uiteenlopende projecten, van woontorens tot monumentale panden. Jouw uitdaging is om ervoor te zorgen dat elk project voldoet aan wettelijke brandveiligheidseisen door middel van creatieve oplossingen.

De taken waar jij o.a. verantwoordelijk voor bent:

 • Onderzoeken of een gebouw aan de wettelijke brandveiligheidseisen voldoet
 • Doorvragen naar, en meedenken met de wensen van een opdrachtgever
 • Maken van sterkte en warmteoverdracht berekeningen
 • Onderbouwd inschatten of ‘unieke constructies’ brandveilig zijn

Enthousiast, betrokken en georganiseerd: dit ben jij

Om een goede adviseur brandveiligheid te zijn, beschik je over een uitstekend analytisch vermogen en technische kennis, zoals ervaring met het lezen en aanpassen van bouwkundige tekeningen in een CAD-programma. Ervaring in de brandveiligheid is een voordeel, maar niet noodzakelijk. Een succesvolle adviseur brandveiligheid houdt overzicht, schakelt goed met verschillende partijen en stelt de juiste vragen. Je hebt goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels en bent in staat jouw communicatiestijl aan te passen aan verschillende toehoorders.  

Wat neem je nog meer mee:

 • Afgeronde technische hbo- of wo-opleiding bijvoorbeeld in de richting Bouwkunde, Civiele Techniek of Natuurkunde;
 • Kennis van materiaalgedrag en, bij voorkeur, ervaring met FEM en CFD berekeningen;
 • Zin om met opdrachtgevers te sparren over de brandveiligheids- (on)mogelijkheden
Technisch 100%
Bouwkundig 100%


Zo wakkeren we het vuur in jou aan

We weten maar al te goed dat we niet alles zelf kunnen doen. Met zo’n 300 deskundige, enthousiaste collega’s buigen we ons dagelijks over zeer uitlopende vraagstukken. We hebben hiervoor een uniek, groot scala aan testfaciliteiten en moderne computersimulatie middelen. 

Het werk dat we doen is serieus en daar horen ook serieus goede arbeidsvoorwaarden bij:

 • Een salaris tot €5000,- br/m inclusief uitstekende secundaire voorwaarden, waaronder 33 vakantiedagen en een laptop en telefoon;
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten;
 • De mogelijkheid tot een ziektekostenverzekering met collectieve kortingen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Doorgroeimogelijkheden;
 • Hybride werken, thuis of op ons kantoor in Bleiswijk en Dordrecht;
 • Regelmatig actieve teamuitjes.

Dit is efectis

Efectis is een wereldwijd erkend bedrijf gespecialiseerd in brandonderzoek, veiligheid en advies. Met meer dan 70 jaar ervaring zijn we de grootste organisatie in Europa op het gebied van brandveiligheid. Samen buigen we ons over zeer uitlopende vraagstukken: van reconstructies van branden voor forensisch onderzoek tot full-scale testen aan blussystemen in tunnels en van rookverspreiding simulaties in parkeergarages tot het ontwikkelen van nieuwe teststandaarden.

Enthousiast geworden om er bij ons iets moois van te maken? 

Mooi! We maken graag kennis met je! Laat je naam en nummer achter via het aanmeldformulier en we nemen binnen 5 werkdagen contact met je op. En geen zorgen, je zit nergens aan vast!

Eerst meer informatie over de vacature Adviseur Brandveiligheid? Michiel Klijn staat voor je klaar via 088 – 3473 761 of 06 – 13147183.

Solliciteer direct

Join us now!

Leuk dat je meer wilt weten!

Naar wie mogen wij deze pagina mailen?