Vacature Efectis

Projectleider

Heb jij een technische achtergrond en wil jij starten met een uitdagende baan waar je echt het verschil maakt? Bij ons ben je binnen no-time een verantwoordelijke Projectleider Brandveiligheid.

De doorslag in onze projecten wordt gegeven door jou

Hoe stook je een goed vuurtje? Daar weten we bij Efectis alles van. Om dat vuur binnen de perken te houden, hebben we jou als projectleider nodig. Bij ons help je klanten letterlijk uit de brand.

Hoe lang kan een wand, deur, dak of doorvoering vuur, straling en warmte tegenhouden? En hoe weet je zeker dat alleen brandveilige materialen worden gebruikt bij de bouw van bijvoorbeeld een kerncentrale? Met deze vraagstukken houd jij je als projectleider bezig; jij bent van begin tot eind verantwoordelijk voor je eigen projecten. In ons brandlaboratorium testen we diverse bouwtechnische constructies en materialen die moeten voldoen aan gestelde brandwerendheids- eisen. Samen met je collega’s maak je écht impact en creëer je een brandveilige omgeving. Dat je soms ook dingen in brand mag steken, is natuurlijk mooi meegenomen.

Heb je een technische achtergrond maar nog geen ervaring in de brandveiligheid? Dat is geen probleem! Je loopt bij ons het eerste jaar op verschillende afdelingen mee zodat je het vak volledig onder controle krijgt en spoedig zelfstandig aan de slag kan.

De taken waar jij o.a. verantwoordelijk voor bent:

 • Een aanspreekpunt zijn voor klanten door advies te geven, vragen te beantwoorden en testvoorstellen inclusief begroting te maken.
 • Een goede werkvoorbereiding, planning en veilige werkomgeving verzorgen.
 • De opbouw van proefstukken begeleiden en aanwezig zijn bij brandwerendheidstesten.
 • Rapporten over de uitkomst van testen schrijven. 
 • Ontwikkelingen op het gebied van brandveiligheid bijhouden. 

Eens kennismaken?

Waarom werken bij Efectis?

  • Afwisselend: elke dag werk je met andere klanten, zoals: producenten, projectontwikkelaars, aannemers, ministeries, verzekeraars en de brandweer.
  • Veelzijdig: de vraagstukken waar jij je over buigt zijn ontzettend divers.
  • Uitdagend: je combineert bureauwerk met uitdagend praktijkwerk in onze inbouwhal en brandlaboratorium.
  • Leerzaam: je ontwikkelt je talenten optimaal door het doen van testen, het maken van eventuele berekeningen en het geven van advies en trainingen.

Enthousiast, betrokken en georganiseerd: dit ben jij

Om een goede projectleider te zijn, moet je een goede bagage hebben aan technische kennis, zoals ervaring met het lezen van bouwkundige tekeningen en ruimtelijk inzicht. Ervaring in brandveiligheid is een voordeel, maar niet noodzakelijk. Een succesvolle projectleider houdt overzicht, schakelt goed met verschillende partijen en stelt de juiste vragen. Iets wat cruciaal is om een scope en plan te ontwikkelen voor onze klanten. Duidelijke consistente communicatie is essentieel voor het succes van elk project. Daarom pas jij jouw communicatiestijl altijd aan verschillende toehoorders aan.

Wat nog meer:

 • Een relevante afgeronde technische hbo- of wo-opleiding (bijvoorbeeld civiele techniek, bouwkunde of architectuur)
 • Vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Fixatie op details, zodat niets jou ontgaat
Technisch 100%
Bouwkundig 100%


Zo wakkeren we het vuur in jou aan

We weten maar al te goed dat we niet alles zelf kunnen doen. Met zo’n 300 deskundige, enthousiaste collega’s buigen we ons dagelijks over zeer uitlopende vraagstukken. We hebben hiervoor een uniek, groot scala aan testfaciliteiten en moderne computersimulatiemiddelen. Het werk dat we doen is serieus en daar horen ook serieus goede arbeidsvoorwaarden bij.

 • Een salaris tot €5.500,- br/m inclusief uitstekende secundaire voorwaarden, waaronder 33 vakantiedagen en een werklaptop en telefoon
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten
 • De mogelijkheid tot een ziektekostenverzekering met collectieve kortingen
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling
 • Regelmatig actieve teamuitjes.

De werkzaamheden die we uitvoeren zijn uniek en leer je voornamelijk in de praktijk. Daar nemen we dan ook ruim de tijd voor. Je volgt intern een opleiding van ongeveer een jaar, waarin je steeds meer zelfstandig projecten van begin tot eind op je neemt en je eigen netwerk opbouwt.


Dit is efectis

Efectis is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie die onderzoek uitvoert naar het brandgedrag van producten, systemen en constructies.

Met meer dan 70 jaar ervaring zijn wij de grootste organisatie op het gebied van brandveiligheid in Europa. Daarnaast voeren wij kleine en grootschalige brandonderzoeken op materiaaleigenschappen of constructieve eigenschappen in alle denkbare marktsegmenten. Denk hierbij o.a. aan nucleaire installaties, voer- en vaartuigen, woning- en hoogbouw, infrastructuur en tunnels, industriële opslag en afvalverwerkingsbedrijven, logistieke centra en overige utiliteitsbedrijven.

Enthousiast geworden om er bij ons iets moois van te maken? 

Laat je naam en nummer achter via het aanmeldformulier of bel direct met Michiel Klijn via 088 – 3473 761 of 06 – 13147183.

Solliciteer direct

Leuk dat je meer wilt weten!

Naar wie mogen wij deze pagina mailen?