Vacature Finc Accountants

Assistent Accountant

Lokale MKB-ondernemers helpen met administratieve en financiële vraagstukken én jezelf tegelijkertijd verder ontwikkelen? Als assistent accountant bij Finc gaan werken en ontwikkelen echt samen.

Jouw vragen zetten onze ondernemers aan het denken

Jij bent het die onze klanten sterker en slimmer maakt. In hun administratie en financiën, en op het gebied van strategie. Je verwerkt en controleert administraties, verzorgt fiscale aangiften, stelt jaarrekeningen samen en voorziet klanten altijd van actuele managementinformatie alsmede tussentijdse cijfers. 

Je gaat op zoek naar het verhaal achter de cijfers. Dit betekent dat je dicht bij de ondernemer staat en precies weet wat de financiële positie is van elke ondernemer. Zo heb je niet alleen veel impact op hun bedrijf, maar ben je ook van grote toegevoegde waarde voor ondernemers zelf. 
 

Wat er zo leuk is aan je werk? De diversiteit aan klanten. Hier ligt ook meteen jouw uitdaging: je wordt bij elke klant opnieuw geprikkeld om je werkzaamheden zo waardevol mogelijk uit te voeren.

Bij Finc doen we het anders dan anderen

Héél anders. Zo zijn we een platte organisatie met een jong team waarin iedereen kan én wil doorgroeien. We willen dat iedereen zich medeverantwoordelijk en betrokken voelt, maar ook genoeg tijd overhoudt voor alle belangrijke dingen die je graag naast je werk doet. Daarom zijn je werktijden en dagen flexibel in te delen en zorgen we voor een goede teamspirit met vrijdagmiddagborrels en teamuitjes zoals fietstochtjes of een escape room.

Dit is werken bij Finc

 • Uitdagend: je komt bij veel verschillende bedrijven over de vloer en krijgt gelijk volop verantwoordelijkheid.
 • Ambitieus: we steken veel tijd in je ontwikkeling en er zijn volop mogelijkheden om door te groeien.
 • Leuk: het werk, de klanten, je collega’s en de vele teamuitjes zorgen ervoor dat vertellen over je baan nooit meer saai is.

Finc: meer dan een accountant die je inhuurt

We geloven in samen ondernemen. In dromen waarmaken. En in een no-nonsense aanpak. Samen met ondernemers ontdekken we waar groei is en waar nieuwe kansen liggen. We geven advies en zijn een sparringpartner op momenten dat het nodig is.

Dit ben jij

We willen onze klanten samen zo goed mogelijk helpen. Daarvoor zoeken we iemand die ambitieus en leergierig is. Iemand die met nieuwe ideeën komt en niet bang is om die uit te spreken. Uiteraard ben je cijfermatig sterk en accuraat, en kun je sturen op de veranderende behoeftes van onze klanten. En omdat we als team nog sterker staan, is in teamverband kunnen werken sowieso een must. 

En verder?

 • Een hbo-studie in accountancy of bedrijfseconomie
 • Zo’n 2 tot 3 jaar werkervaring
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • De wil om door te groeien en jezelf te ontwikkelen
Je leert graag door te doen

Meer weten? Zo ga je met ons in gesprek

We houden niet zo van moeilijke woorden, wel van heldere antwoorden. Wil je meer weten over de functie of ben je benieuwd naar onze cultuur? In een persoonlijk gesprek vertellen we je graag meer. Ook ben je van harte welkom om een dagdeel mee te lopen met ons kantoor!

Voor een goede match zoeken wij iemand die minimaal HBO Accountancy / Bedrijfseconomie (bijna) heeft afgerond en al wat werkervaring heeft opgedaan. Dit hoef je voor ons niet allemaal uit te drukken op een CV of te beschrijven in een motivatiebrief. Laat gewoon je gegevens achter in het aanmeldformulier en wij gaan graag het gesprek met je aan.

 

De voordelen nog eens opgesomd:

 • Uitdagend: je komt bij veel verschillende bedrijven over de vloer en krijgt gelijk volop verantwoordelijkheid.
 • Ambitieus: we steken veel tijd in je ontwikkeling en er zijn volop mogelijkheden om door te groeien.
 • Waardering: een goede beloning vinden wij vanzelfsprekend, we doen je een uitstekend voorstel. 
 • Leuk: het werk, de klanten, je collega’s en de vele teamuitjes zorgen ervoor dat vertellen over je baan nooit meer saai is.

Solliciteer direct

Maak kennis met het team!

Samen sta je sterker
Ook geloven we in de kracht van teams: we doen eigenlijk alles zoveel mogelijk samen. Dat zie je ook terug in onze ontwikkelingstrajecten. We zitten vaak rond de tafel om vakkennis te delen, hebben maandelijks kennisoverdrachtsessies en laten 6 keer per jaar een gastspreker komen die aandacht besteedt aan branchegerelateerde vakgebieden. Ook houden we brainstormsessies over uitdagende klantcases, sparren we over innovatieve oplossingen en heb je elk kwartaal een voortgangsgesprek over je ontwikkeling en groeipad. Wil je opleidingen volgen, een cursus doen of je softskills verbeteren? Alles is mogelijk.

Michael

Bedrijven gebruiken over het algemeen de administratie als basis om de bedrijfsvoering op te sturen. Op het moment dat ik me dan met deze financien mag bezighouden en cijfers aan het licht breng waar bedrijven niet altijd van bewust waren, dan deel je mee in deze bedrijfsvoering. Samen met onze klanten zetten we strategische stappen en ondernemen we samen. Dat maakt het werk heel gaaf. Je hebt altijd je team om op terug te vallen en de meeste klanten zitten hier in de buurt, waardoor je snel even langs kan gaan om samen met ze te sparren.

Michael – Controller

Renee

Naast mijn opleiding bedijfseconomie ben ik parttime gaan werken bij Finc. Finc biedt mij de mogelijkheid om overal mee te kijken zodat ik goed kan bepalen waarin ik mij wil specialiseren. Ik spreek ook veel met collega’s die een opleiding volgen naast hun functie. Zo kom ik meer te weten over de verschillende opleidingen die ik in de toekomst wellicht wil volgen. 

Renee – Assistent Accountant

Nick

Het leuke bij Finc is de vrijheid die ik krijg om met mijn klanten over vraagstukken te sparren. Je verdiept je dan in de materie en komt met oplossingen waar ze zelf nog niet over nagedacht hadden. Het is leuk om dat daar altijd een stuk waardering bij komt kijken en je het gevoel hebt als business partner van toegevoegde waarde te zijn.

Nick – Assistent accountant

Jouw toekomstige collega's aan het woord

Versterk ons team!

Leuk dat je de vacature graag in je mail wilt ontvangen!

Naar wie mogen wij deze vacature mailen?