Vacature IrisZorg

Basisarts

Hard werken én werken met je hart? Als basisarts ondersteun je elke dag opnieuw het herstel van onze cliënten in de verslavingszorg. Je richt je op kleine successen en helpt hen om hun passies opnieuw te ontdekken en hun doelen te bereiken. Zeg nu zelf: geeft dat niet ontzettend veel energie?

Jouw doel: cliënten weer grip laten krijgen op hun leven

Uitdaging, zelfstandigheid en een zeer diverse cliëntengroep. Je vindt het allemaal in de verslavingszorg. Het werk is zo veelzijdig dat jij je geen enkele dag verveelt. Van het doen van opnames tot het houden van motiveringsgesprekken tot het geven van les aan cliënten voor meer draagvlak. Verder maak je ook deel uit van de medische staf waarin je op beleidsniveau aan de slag gaat. Je hebt hierbij invloed op en zeggenschap over de werkprocessen binnen IrisZorg. Daarnaast behandel je ook lichamelijke kwalen als de huisarts afwezig is. Als basisarts bij IrisZorg werk je samen met cliënten aan hun verslaving en de onderliggende problematiek. Dit doe je in een multidisciplinair team met onder meer een behandelaar, psychiater, psycholoog, basisarts, verpleegkundige, maatschappelijk werker en systeemtherapeut. Je geeft daarnaast supervisie aan andere basisartsen en krijgt de mogelijkheid om het regiebehandelaarschap op je te nemen.

Zo maak jij het verschil

Bij IrisZorg behandelen we alle soorten verslavingen. Dat doen we op de lange termijn; we pakken namelijk ook de onderliggende problematiek aan en richten ons op de lichamelijke, psychische en sociale kant. Tijdens opnames breng je cliënten helemaal in kaart, waarna je tijdens overleg met alle disciplines een definitief plan opstelt. Motivatiegesprekken zijn daarbij een mooie ingang bij cliënten. Het ultieme doel? Verandering teweegbrengen, hoe klein ook. Gedragingen en gedachtes die cliënten over jaren heen hebben ontwikkeld, heb je immers niet in één gesprek veranderd.

Dit ben jij

De belangrijkste eigenschap die we zoeken? Dat je goed kunt communiceren. Om kwaliteitszorg te verlenen aan kwetsbare mensen, is contact maken met cliënten onmisbaar. Vaak ook met tact en humor. Jij bent meer dan alleen vakinhoudelijk sterk: je legt snel verbanden, kunt razendsnel schakelen en doet er alles aan om te laten merken dat cliënten door jou echt gezien worden. Je moet met ze meebewegen, geduldig zijn en ook kunnen accepteren dat niet alles altijd lukt. Verder ben je een gediplomeerd basisarts en sta je ingeschreven in het BIG-register.

Communicatief sterk 100%

De Verslavingszorg Podcast

“Een man wordt voor een alcoholverslaving opgenomen in het ziekenhuis. Tijdens deze opname krijgt hij onnodig lang een hoge doses oxazepam om hem rustiger te krijgen. Vervolgens komt hij bij IrisZorg terecht met zijn oorspronkelijke alcoholverslaving en daarnaast nog een nieuw probleem: de gedachte dat hij de oxazepam nodig heeft om rustig te zijn. Tijdens zijn opname bij IrisZorg is dit een groter probleem geworden wat heeft geleid tot nieuwe (meerdere) opnames.”

Hoe pak je deze casus aan als Basisarts? Yael en Shayan nemen je mee in hun aanpak van de casus tijdens de eerste aflevering van deze podcast! Luister je mee?

Werken bij IrisZorg ziet er zo uit

We focussen ons op de lange termijn bij onze cliënten. Dat doen we ook bij onze eigen mensen. Je komt terecht in een hele hechte groep die je de ruimte en tijd geeft om jezelf als persoon en als arts te ontwikkelen. We ondersteunen jou in je carrièrepad en streven echt naar een duurzame relatie. Ook gooien we je niet gelijk in het diepe: je start bij ons altijd met een aantal basistrainingen en functiespecifieke cursussen waarin je onze methodieken leert toepassen. Aan hiërarchie doen we niet: je bent onderdeel van ons team.

Wat nog meer:

  • Inschaling in FWG 70, met een bruto maandsalaris tussen de € 5.054 en € 6.973 (fulltime) op basis van ervaring
  • Flexibele arbeidsvoorwaarden conform de cao GGZ, waaronder het kopen of verkopen van vakantie-uren, bedrijfsfitness, een fiets en een persoonlijk budget voor duurzame inzetbaarheid
  • Workshops, webinars, coachgesprekken, inspiratieweekenden en ontwikkelmogelijkheden op het gebied van jouw interesse, van commissies (zoals een onderzoekscommissie) tot management
  • Werken op een vaste plek of op verschillende locaties, afhankelijk van je wensen
  • Vaste werktijden tussen 9 en 5 met af en toe een of bereikbaarheidsdienst

Solliciteer direct

Over IrisZorg

We willen dat cliënten weer plezier hebben in hun leven. Dat ze er weer bij horen in de samenleving. Dat ze ertoe doen en mogen zijn wie ze zijn. Bij IrisZorg behandelen we verslavingen, soms in combinatie met maatschappelijke begeleiding. Ook bieden we trajecten in opvang, wonen, werken, activiteiten & leren, preventie en verslavingsreclassering. Dit alles doen we op een van onze locaties in Gelderland, Overijssel en Flevoland. Help jij mensen hun eigen identiteit hervinden en opbouwen?

Waarom werken in de verslavingszorg?

Verslavingen zijn behoorlijk hardnekkig. Het kan een uitdaging zijn om echt tot cliënten door te dringen. Dat maakt het onvoorspelbaar, maar juist ook heel interessant. Doordat je langdurig contact hebt met cliënten, bouw je een band met elkaar op. En als er dan verandering optreedt, is er niets mooier dan zien dat de knop omgaat. Dat cliënten zélf het idee hebben dat ze vorderingen maken. Dat is waar je het voor doet.

Nieuwsgierig naar meer? Loop dan gewoon een dagje mee met ons team. Zo leren we elkaar beter kennen.

Versterk ons team!

Leuk dat je de vacature graag in je mail wilt ontvangen!

Naar wie mogen wij deze vacature mailen?