Vacature IrisZorg

Behandelaar

Wil jij het verschil maken binnen de verslavingszorg? Als behandelaar bij IrisZorg draag je bij aan het herstel van onze cliënten, dit doe je door echt contact te leggen met de cliënten en behandelingen op jouw eigen manier vorm te geven.

Het verschil maken in de verslavingszorg

Verslavingen kunnen behoorlijk complex zijn. Onze missie is om bij de cliënten aan te sluiten en ze weer in hun kracht te zetten e ze grip op hun leven ervaren. Met wekelijkse gesprekken waarbij je CRA en motiverende gespreksvoering inzet, bouw je een band met je cliënt en zijn systeem op. En als er dan verandering optreedt, is er niets mooier dan zien dat de knop omgaat. Dat cliënten zélf het idee hebben dat ze vorderingen maken. Dat is waar je het voor doet.

Jouw eigen creatieve werkwijze
Als behandelaar houd je je bezig met het opstellen, uitvoeren en evalueren van individuele behandelplannen van cliënten met als doel het reduceren van verslavingsgedrag en het ontwikkelen van alternatief gewenst gedrag. Je hebt in de behandeling ook veel aandacht voor de omgeving van je cliënt zoals werk, gezin, vrijetijdsbesteding ed). Je betrekt de familie of naasten zoveel mogelijk, onder verantwoordelijkheid van de regiebehandelaar.

Je draagt zorg over je eigen caseload en behandelt cliënten zelfstandig. Geen enkele cliënt of verslaving is hetzelfde, dus behandelingen zijn dat ook niet. Je krijgt daarom de ruimte om out of the box te denken in de uitvoering van je werk, het zijn jouw behandelingen waar jij zelf een draai aan kan geven.

Je voelt je succesvol in je werk als je een goede behandelrelatie met je cliënten kan opbouwen. Je hen daarnaast inzicht kan geven in hun problematiek en kan motiveren om hun doelen te behalen.

Dit ben jij

Het zijn niet altijd de grote stappen die ertoe doen. Vaker nog zijn het juist de kleine overwinningen die echt het verschil maken. Dat begrijp jij als geen ander. Jij weet dat cliënten hun eigen complexe problemen hebben en ziet dit als uitdaging. Je staat stevig in je schoenen en schroomt niet om je grenzen bespreekbaar te maken. Je ontwikkelt je graag, werkt graag hard én met je hart.

En wat we verder graag zien?

  • Een relevante opleiding op minimaal HBO niveau (bijvoorbeeld Social Work, verpleegkunde, MWD of SPH)
  • Goede sociale en communicatieve vaardigheden
  • Je kunt bij indiensttreding een verklaring omtrent gedrag (VOG) verstrekken
Een doorzetter 100%
Zelfstandig 100%
Communicatief sterk 100%

Werken bij IrisZorg ziet er zo uit

We focussen ons op de lange termijn bij onze cliënten. Dat doen we ook bij onze eigen mensen. Je komt terecht in een hele hechte groep die je de ruimte en tijd geeft om jezelf als persoon en behandelaar te ontwikkelen. We ondersteunen jou in je carrièrepad en streven echt naar een duurzame relatie. We werken vanuit onze waarden: betrokken, eigen regie, we doen wat we zeggen en we spreken elkaar aan. Samen vormen we een hecht team. Kortom, een kleurrijke organisatie.

Wat nog meer:

  • Arbeidsvoorwaarden volgens CAO-GGZ, met een bruto maandsalaris tot €4.263 (fulltime) op basis van ervaring
  • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract
  • Ruimte voor persoonlijke groei als professional in een organisatie die ertoe doet
  • Als behandelaar heb je een eigen caseload waar je zelf invloed op hebt
  • We denken in mogelijkheden en dagen je graag uit om out of the box te denken
  • We bieden ruimte voor persoonlijke ontwikkeling als professional in een organisatie die ertoe doet (o.a. cursussen in de cognitieve gedragstherapie of psychologie)

Nieuwsgierig naar meer? Kom eens een kopje koffie drinken of loop gewoon een dag(deel) mee met ons team. Zo leren we elkaar beter kennen!

laat je gegevens achter

Werken als behandelaar

in het FACT-team

Binnen dit team heb je een ambulante functie, je gaat dus op pad en komt bij de cliënten thuis. Je behandelt cliënten die te maken hebben met verslaving in combinatie met psychiatrische problematiek en problemen op meerdere levensgebieden zoals wonen, werk, financiën en/of justitie. Je hebt een shared caseload binnen jouw team.

op de polikliniek

Op onze polikliniek komen diverse cliënten (jong en oud) met een verslavingsprobleem langs voor behandelingen. Dit kunnen verschillende soorten behandelingen zijn, individueel of in groepsverband, en kort- of langdurend. Op deze manier heb je iedere dag weer een nieuwe uitdaging. Je werkt hier dus op kantoor met je eigen caseload.

in de kliniek

In de kliniek werk je met cliënten die klinisch opgenomen zijn omdat een ambulante behandeling stagneert. De opnamen houden we altijd zo kort mogelijk en zijn een onderdeel van de gehele behandeling van cliënten. Je houdt je bezig met het helpen van de cliënt maar focust er wel op dat zij de regie over hun eigen herstel behouden.

Over IrisZorg

We willen dat cliënten weer plezier hebben in hun leven. Dat ze er weer bij horen in de samenleving. Dat ze ertoe doen en mogen zijn wie ze zijn. Bij IrisZorg behandelen we verslavingen, soms in combinatie met maatschappelijke begeleiding. Hierbij gebruiken we de behandelmethode CRA (Community Reinforcement Approach). Dit is een positieve methode, gericht op kleine successen waarbij de cliënt zelf zijn doelen bepaalt. Samen met de betrokken omgeving worden ook onderliggende problemen aangepakt. 
Verder bieden we trajecten in opvang, wonen, werken, activiteiten & leren, preventie en verslavingsreclassering. Dit alles doen we op een van onze locaties in Gelderland, Overijssel en Flevoland. Help jij mensen hun eigen identiteit hervinden en opbouwen?

Versterk ons team!

Leuk dat je meer wilt weten!

Naar wie mogen wij deze vacature mailen?