Vacature IrisZorg

GZ-psycholoog

Uitdaging, veel vrijheid om je werkzaamheden in te plannen en een heel diverse cliëntengroep? Als GZ-psycholoog bij IrisZorg vind je het allemaal. Jij hebt de mogelijkheid om verandering teweeg te brengen, hoe klein ook. Zeg nu zelf: is dat niet de mooiste baan die er is?

Werken in de verslavingszorg

Op verslavingszorg heerst nog altijd een stigma. Dat cliënten toch weer terugvallen. Dat werken in de verslavingszorg eentonig is. Of dat je alleen maar bezig bent met alcohol- of drugsverslavingen. Niets is minder waar. De verslavingszorg gaat om veel meer dan alleen de verslaving. Het is juist heel dynamisch: je werkt met cliënten uit alle lagen van de maatschappij die allerlei verschillende verslavingen hebben, hebt een gedeelde caseload met diverse disciplines én kunt op de lange termijn daadwerkelijk een verschil maken door te kijken naar de onderliggende oorzaken.

Als GZ-psycholoog laat je cliënten weer grip krijgen op hun leven

We hebben diverse poli’s, klinieken en woonlocaties waar we verslavingen en comorbiditeit behandelen. Voor jongeren hebben we aparte jeugd poli’s en jeugd FACT teams. Als regiebehandelaar kies je bij elke cliënt de juiste behandeling van de verslaving en comorbiditeit. Je kijkt breder dan alleen de verslaving en neemt ook bijvoorbeeld de persoonlijkheidsproblematiek van de cliënt mee. Dat doe je door het voeren van intakegesprekken, het uitzetten van behandellijnen, het geven van individuele behandelingen en groepstherapieën en het uitvoeren van diagnostiek. Je coacht en analyseert voortdurend, en stelt kritische vragen over het verloop van elke behandeling. Je werkt samen in een multidisciplinair team, zodat verschillende invalshoeken worden bekeken. Samen met de cliënt, maar ook met familie, partners en andere externe partijen. Een verslaving doet immers wat met iedereen om de cliënt heen.

Dit is waar je het voor doet

Als GZ-psycholoog kijk je samen met de cliënt wat je voor elkaar kunt betekenen. Want je leert net zoveel van je cliënten als zij van jou. Het is een uitdaging om telkens opnieuw de kwetsbaarheden van cliënten te leren kennen. Wat zit er nu eigenlijk achter een verslaving en hoe kun je ervoor zorgen dat iemand een bepaald middel niet meer nodig heeft? Je kijkt continu naar manieren om iemands leven een stukje mooier te maken. 

Wat drijft jou als GZ-psycholoog?

In de verslavingszorg kan elke dag anders lopen dan je van tevoren dacht. Dit vraagt om een bepaalde mate van flexibiliteit. Je ziet kleine stapjes als overwinningen, kunt goed communiceren en bent van nature nieuwsgierig. Kunnen werken in een multidisciplinair team is belangrijk, net zoals betrouwbaarheid en authenticiteit in je behandelwijze. Ook ben je creatief in het vormgeven van behandelingen en weet je hoe je cliënten motiveert. Verder sta je ingeschreven in het BIG-register, heb je affiniteit met de doelgroep en ben je ervaren in (A)CRA, CGT en traumabehandeling.

Flexibel 100%
Communicatief sterk 100%

Wat je van IrisZorg mag verwachten

We willen niet alleen verandering teweegbrengen bij onze cliënten, maar ook bij onze eigen mensen. Daarom bouwen we samen aan een duurzame relatie met elkaar. We geven je de vrijheid om binnen wettelijke kaders behandelingen uit te zetten en bieden je alle tools om jezelf verder te ontwikkelen en je te verdiepen. Je komt terecht in een hecht team dat goed op elkaar is ingespeeld. Samen bereik je immers het meeste.

Wat nog meer:

  • Inschaling in FWG 65, met een bruto maandsalaris tussen de € 4.785 en €6.264 (fulltime) op basis van ervaring
  • Flexibele arbeidsvoorwaarden conform de cao GGZ, waaronder het kopen of verkopen van vakantie-uren, bedrijfsfitness, een fiets en een persoonlijk budget voor duurzame inzetbaarheid
  • Workshops, webinars, coachingsgesprekken, inspiratie weekenden en ontwikkelmogelijkheden om jezelf verder te verdiepen als GZ-psycholoog in diverse therapieën (zoals schematherapie, CGT, EMDR of MBT) of door te groeien naar klinisch psycholoog via een opleiding
  • 24 tot 36 uur per week met werktijden grotendeels tussen 08:00 en 18:00

Solliciteer direct

De Verslavingszorg podcast

Hoe ziet een dag als GZ Psycholoog in de verslavingszorg eruit? Joy en Sandra nemen je mee in hun werkzaamheden. Ook bespreken ze de verschillen met andere sectoren binnen de zorg zoals de gehandicaptenzorg. Daarnaast gaan ze met elkaar in gesprek over een interessante casus.

Luister je liever naar de podcast? Dat kan via Spotify of SoundCloud!

Nieuwsgierig naar meer? Loop dan gewoon een dagje mee met ons team. Zo leren we elkaar beter kennen.

Over IrisZorg

We willen dat cliënten weer plezier hebben in hun leven. Dat ze er weer bij horen in de samenleving. Dat ze ertoe doen en mogen zijn wie ze zijn. Bij IrisZorg behandelen we verslavingen, soms in combinatie met maatschappelijke begeleiding. Ook bieden we trajecten in opvang, wonen, werken, activiteiten & leren, preventie en verslavingsreclassering. Dit alles doen we op een van onze locaties in Gelderland, Overijssel en Flevoland. Help jij mensen hun eigen identiteit hervinden en opbouwen?

Versterk ons team!

Leuk dat je meer wilt weten!

Naar wie mogen wij deze pagina mailen?