Vacature IrisZorg

(Persoonlijk) Begeleider

Een gewoon leven verdienen we toch allemaal? Toch is het niet vanzelfsprekend voor iedereen. Als (persoonlijk) begeleider in de verslavingszorg of maatschappelijke zorg motiveer en stimuleer je onze cliënten elke dag opnieuw. Samen kleine successen behalen is waar jij energie van krijgt. 
Met zowel 24-uurs opvang, crisisopvang, ambulante begeleiding en beschermd wonen heeft IrisZorg een variëteit aan zorgmogelijkheden om in te werken en jezelf in te ontwikkelen.

Benieuwd naar werken in de verslavingszorg of maatschappelijke zorg?

Verslavingen kunnen behoorlijk complex zijn. Onze missie is om bij de cliënten aan te sluiten en ze weer in hun kracht te zetten. Wij geloven in het herstel! Doordat je veel contact hebt met de cliënten, bouw je een band met elkaar op. En als er dan verandering optreedt, is er niets mooier dan zien dat de knop omgaat. Dat cliënten zélf het idee hebben dat ze vorderingen maken. Dat is waar je het voor doet. 

Doelen bereik je samen

Als (persoonlijk) begeleider ondersteun je volwassenen met complexe problemen op het gebied van wonen, verslaving aan drugs en/of alcohol, werk, financiën of relaties. Vaak zie je dat cliënten ook psychiatrische problemen hebben. Je helpt bij hun persoonlijk herstel en kijkt met hen naar het stellen van doelen. Elk doel dat je samen behaalt telt, of dat nu groot of klein is. Je biedt cliënten vertrouwen, duidelijkheid en emotionele veiligheid zodat zij de ruimte voelen om in hun eigen tempo te werken aan herstel. Je helpt onze cliënten weer te leren vertrouwen in hun eigen kracht. Onze begeleidingsmethode heet Krachtwerk. Hiermee werken we aan het gevoel van zelfwaarde van de cliënt. Ook werken we aan de balans tussen wat de cliënt zelf wil en de omgeving van de cliënt.

Dit ben jij

Het zijn niet altijd de grote stappen die ertoe doen. Vaker nog zijn het juist de kleine overwinningen die echt het verschil maken. Dat begrijp jij als geen ander. Jij weet dat cliënten hun eigen complexe problemen hebben en ziet dit als uitdaging. Je staat stevig in je schoenen en schroomt niet om je grenzen bespreekbaar te maken. Je houdt op z’n tijd van een grapje en weet wanneer dit passend is. Je ontwikkelt je graag, werkt graag hard én met je hart.

En wat we verder graag zien?

  • Een sociaal agogische opleiding op minimaal mbo 4-niveau (bijv. SPW of MMZ)
  • Goede sociale en communicatieve vaardigheden
  • Je kunt bij indiensttreding een verklaring omtrent gedrag (VOG) verstrekken
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs B
Flexibel 100%
Communicatief sterk 100%

Werken bij IrisZorg ziet er zo uit

We focussen ons op de lange termijn bij onze cliënten. Dat doen we ook bij onze eigen mensen. Je komt terecht in een hele hechte groep die je de ruimte en tijd geeft om jezelf als persoon en Persoonlijk Begeleider te ontwikkelen. We ondersteunen jou in je carrièrepad en streven echt naar een duurzame relatie. We werken vanuit onze waarden: betrokken, eigen regie, we doen wat we zeggen en we spreken elkaar aan. Aan hiërarchie doen we niet: je bent onderdeel van ons team. Kortom, een kleurrijke organisatie.

Wat nog meer:

  • Arbeidsvoorwaarden volgens CAO Sociaal Werk schaal 6, met een bruto maandsalaris tussen de € 2.666 en €3.815 (fulltime) op basis van ervaring
  • Een contract van 8 tot 32 uur per week met onregelmatige diensten
  • Ruimte voor persoonlijke groei als professional in een organisatie die ertoe doet
  • Een inspirerende werkomgeving waar we op kwalitatief hoog niveau integrale zorg bieden aan cliënten
  • We denken in mogelijkheden en dagen je dan ook graag uit om out of the box te denken

Nieuwsgierig naar meer? Loop dan gewoon een dagje mee met ons team. Zo leren we elkaar beter kennen!

laat je gegevens achter

Xenia

“Voorheen was ik werkzaam als beveiliger, maar ik merkte dat ik toe was aan iets anders. Bij IrisZorg ben ik begonnen als toezichthouder, waarna ik na het volgen van de opleiding nu persoonlijk begeleider ben. Er zijn binnen IrisZorg verschillende mogelijkheden als PB’er, zo kan je werken met mensen die tijdelijk bij IrisZorg wonen, maar ook in de ambulante begeleiding. En ik vind het heel mooi dat ik hier met een interessante doelgroep kan werken aan een beter leven!

Mede door de kansen die ik heb gekregen hier, zit ik helemaal op mijn plek. Juist de kleine doelen bereiken met cliënten, hen begeleiden met dagdagelijkse activiteiten, dat geeft mij echt voldoening. Iedereen krijgt de kans om zich te ontwikkelen; medewerkers en ook zeker cliënten.”

Jort

“Na lang in de horeca te hebben gewerkt, merkte ik dat ik toe was aan een nieuwe stap. Door mijn eigen ervaring met IrisZorg wilde ik heel graag hetzelfde kunnen betekenen voor anderen als wat IrisZorg voor mij heeft betekend. Na een versneld traject tot PB’er, werk ik nu in een crisisopvang voor jongeren. Binnen IrisZorg is veel mogelijk als PB’er, zo kan je bijvoorbeeld ook in een 24-uurs opvang aan de slag.

Ik begon ooit als groepswerker en ben nu bezig met mijn hbo-studie social work. Ik heb echt veel kansen gekregen binnen IrisZorg. Ik vind het heel mooi om met jongeren te werken omdat ik samen met hen iets kan maken van het leven wat zij nog voor zich hebben. Dat maakt mij echt trots op mijn werk!”

Annelies

“Deze functie als Persoonlijk Begeleider heeft voor mij alles wat ik belangrijk vind. Zo maken we hier gebruik van de kracht inventarisatie waarin we samen met de cliënt kijken naar zijn of haar sterke punten. Kijken naar de kracht van mensen, mensen helpen om hen in te laten zien waar zij in uitblinken, dat maakt me trots.

 

Bij IrisZorg voel ik me thuis en gewaardeerd. Juist de actie en bedrijvigheid die je hebt in de verslavingszorg, maakt dat ik met heel veel plezier werk. Er wordt met je meegedacht én er is ruimte om out of the box te denken. Na eerder in de gehandicaptenzorg en ouderenzorg te hebben gewerkt, zit ik nu echt op mijn plek.”

Over IrisZorg

We willen dat cliënten weer plezier hebben in hun leven. Dat ze er weer bij horen in de samenleving. Dat ze ertoe doen en mogen zijn wie ze zijn. Bij IrisZorg behandelen we verslavingen, soms in combinatie met maatschappelijke begeleiding. Hierbij gebruiken we de behandelmethode CRA (Community Reinforcement Approach). Dit is een positieve methode, gericht op kleine successen waarbij de cliënt zelf zijn doelen bepaalt. Samen met de betrokken omgeving worden ook onderliggende problemen aangepakt. 
Verder bieden we trajecten in opvang, wonen, werken, activiteiten & leren, preventie en verslavingsreclassering. Dit alles doen we op een van onze locaties in Gelderland, Overijssel en Flevoland. Help jij mensen hun eigen identiteit hervinden en opbouwen?

Versterk ons team!

Leuk dat je meer wilt weten!

Naar wie mogen wij deze pagina mailen?