Vacature IrisZorg

Verpleegkundige

Wat werken in de verslavingszorg zo betekenisvol maakt? Dat cliënten dankzij jou hun leven verbeteren. Als verpleegkundige zet jij je in om cliënten beter om te laten gaan met de uitdagingen in het levenMet zowel poliklinieken, klinieken en FACT Teams, heeft IrisZorg een variëteit aan zorgmogelijkheden om in te werken en jezelf in te ontwikkelen.

Verpleegkundige in de verslavingszorg

Binnen IrisZorg hebben we verschillende mogelijkheden om als verpleegkundige aan de slag te gaan. Je werkt hierbij met cliënten die kampen met verslavingsproblemen. Regelmatig zien we dat dit gepaard gaat met psychische problemen en problemen op andere levensgebieden zoals wonen, werk, financieel en relaties. We bieden bij IrisZorg zorg via klinieken, poliklinieken en FACT Teams. Hieronder leggen onze collega’s uit wat hun werkzaamheden zijn binnen de verschillende disciplines. Ze nemen je graag mee in wat hun werk zo leuk en uitdagend maakt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op!

Kleine stappen, groot resultaat. Zet jij je ook in?

Jij draagt bij aan het welzijn van de cliënten, samen ga je aan de slag met doelen om het herstel te bevorderen. Je staat stevig in je schoenen en schroomt niet om je grenzen bespreekbaar te maken. Als verpleegkundige in de verslavingszorg werk je namelijk met een doelgroep die een beroep doet op jouw persoonlijkheid en professionaliteit. Je houdt op z’n tijd van een grapje en weet wanneer dit passend is. Je ontwikkelt je graag, werkt graag hard én met je hart.

En wat we verder graag zien?

 • Je hebt een mbo 4 verpleegkunde diploma of hbo-V diploma op zak met een geldige BIG registratie
 • Het is een pre als je al kennis hebt opgedaan van (psycho)pathologie en middelengebruik
 • Affiniteit met de doelgroep
 • Je kunt bij indiensttreding een verklaring omtrent gedrag (VOG) verstrekken
 • Als je een hbo verpleegkundige bent: je bent in het bezit van een AGB code of kunt deze aanvragen
Flexibel 100%
Communicatief sterk 100%

Wat je van IrisZorg mag verwachten

We focussen ons op de lange termijn bij onze cliënten. Dat doen we ook bij onze eigen mensen. Je komt terecht in een hele hechte groep die je de ruimte en tijd geeft om jezelf als persoon en verpleegkundige te ontwikkelen. We ondersteunen jou in je carrièrepad en streven naar een duurzame relatie. We werken vanuit onze waarden: betrokken, eigen regie, we doen wat we zeggen en we spreken elkaar aan. Aan hiërarchie doen we niet: je bent onderdeel van ons team. Kortom, een kleurrijke organisatie.

Wat nog meer:

 • Een salaris van maximaal € 3863,- (fulltime) op basis van ervaring en opleiding
 • Een contract gebaseerd op jouw situatie en wensen van 16 tot 36 uur per week
 • Na een jaar volgt in principe een vast dienstverband
 • Ruimte voor persoonlijke groei als professional in een organisatie die ertoe doet
 • Een inspirerende werkomgeving waar we op kwalitatief hoog niveau integrale zorg bieden aan cliënten
 • We denken in mogelijkheden en dagen je dan ook graag uit om out of the box te denken

laat je gegevens achter

Verpleegkundige bij de DD kliniek (mbo)

Als verpleegkundige in de kliniek maak je een belangrijk deel uit in het herstelproces van de cliënt. In de kliniek focussen we ons op de begeleiding van de cliënt. We bieden rust tijdens de detox-fase en activering en sturing tijdens de behandelfase. Als verpleegkundige heb je regelmatig overleg met behandelaars zoals artsen en psychologen. Daarnaast werk je veel samen met zowel verpleegkundigen (mbo- en hbo-niveau) als sociotherapeuten. Verder ondersteunen we bij ADL, medische controles, het verstrekken van (detox)medicatie en het voeren van opnamegesprekken.

Voorbeelden van taken door de dag heen zijn:

 • Overdrachten tussen de verschillende diensten
 • Overleg met collega’s over wie welke groep onder zijn/haar hoede neemt die dag
 • Gezamenlijke maaltijden en wandelingen met de cliënten 
 • Overleg met cliënten waarin vragen worden besproken, verlof, medicatie en eventuele aandachtspunten in de behandeling
 • Rapportages maken van de dag 

Ambulant verpleegkundige in het FACT Team (hbo)

Als ambulant verpleegkundige binnen het FACT team behandel ik cliënten waarbij sprake is van enkelvoudige en of meervoudige problematiek. Wat gaan vaker en langer traject met elkaar aan, samen gaan we ervoor om het te doen slagen. Dagelijks ben ik onderweg naar cliënten of ontvang hen op de poli, voornamelijk voor behandelgesprekken. Tijdens deze gesprekken hebben we het onder andere over de verslaving. Hoe ziet de verslaving eruit? Wat betekent het? En hoe kunnen wij samen zorgen dat het jou lukt om verandering in het gebruik aan te brengen?

Tevens doe ik ambulante detoxen, houd ik de somatische toestand van de cliënt in de gaten en voer daarbij ook verpleegkundige controles uit. Ik verstrek benodigde medicatie en doe intakegesprekken. Mijn uitdaging? De afstemming en communicatie met verschillende professionals waarmee we contact hebben goed te laten verlopen, in het belang van de cliënt.

Mijn doel is dan ook om cliënten écht te zien. Samen de problematiek in kaart brengen en uitdagingen vaststellen. Zodat we kleine stappen kunnen omzetten in doelen en samen kijken of we deze kunnen behalen.

Over IrisZorg

We willen dat cliënten weer plezier hebben in hun leven. Dat ze er weer bij horen in de samenleving. Dat ze ertoe doen en mogen zijn wie ze zijn. Bij IrisZorg behandelen we verslavingen, soms in combinatie met maatschappelijke begeleiding. Hierbij gebruiken we de behandelmethode CRA (Community Reinforcement Approach). Dit is een positieve methode, gericht op kleine successen waarbij de cliënt zelf zijn doelen bepaalt. Samen met de betrokken omgeving worden ook onderliggende problemen aangepakt. 
Verder bieden we trajecten in opvang, wonen, werken, activiteiten & leren, preventie en verslavingsreclassering. Dit alles doen we op een van onze locaties in Gelderland, Overijssel en Flevoland. Help jij mensen hun eigen identiteit hervinden en opbouwen?

Versterk ons team!

Leuk dat je meer wilt weten!

Naar wie mogen wij deze pagina mailen?