Vacature Rijnmond Dokters

Doktersassistente

Weleens nagedacht over werken in de zorg? Word doktersassistente en vorm de spil van de praktijk. Welke achtergrond je ook hebt, ook jij kunt instappen in de zorg!

In de praktijk

Als doktersassistente ben je heel belangrijk voor de huisartsenpraktijk. Je bent het eerste aanspreekpunt voor patiënten en bepaalt de urgentie en passende vervolgacties. Het is meer dan alleen de telefoon beantwoorden: je hebt een hele actieve rol en zit niet de hele dag achter je scherm. Jij weet precies wat er speelt: planning en organisatie zijn dan ook een belangrijk onderdeel van je werk. Als onderdeel van een klein, maar hecht multidisciplinair team is je werk elke dag weer anders. Met een enorm diverse patiëntenpopulatie en allerlei verschillende soorten vragen. Mooi is dat je vaak een langdurige band opbouwt met je patiënten, iets wat je vaak mist in andere zorgbranches.

Zo ziet jouw opleiding eruit

Tijdens deze éénjarige deeltijdopleiding leer je alles wat nodig is om een huisartsenpraktijk draaiende te houden. Zoals het stellen van de juiste vragen aan patiënten, het geven van voorlichting en het verzorgen van de patiëntenadministratie. Ook leer je meer over ziektebeelden en symptomen, plan je het spreekuur in en voer je kleine medische handelingen uit, zoals bloed prikken, injecties geven en hechtingen verwijderen.

De opleiding volg je via Rijnmond Dokters, waarbij je gedurende het jaar bij dezelfde praktijk wordt ingezet. Hier werk je minimaal 16 uur per week en deze krijg je betaald. Je gaat één dag in de week naar school, de opleidingskosten worden vergoed.

Over jou

Welke achtergrond je ook hebt, iedereen kan werken in de zorg. Competenties uit een eerdere baan of uit je dagelijkse leven kunnen vaak een mooie aanvulling zijn op de kennis die je tijdens deze opleiding opdoet. Wees gerust: ook het geruststellen van patiënten zelf leer je steeds beter, zodat je hen elke keer opnieuw goed kunt helpen.

Wat we zoeken in jou?

  • Inlevingsvermogen, zelfstandigheid en sterke sociale vaardigheden
  • Flexibiliteit om snel te schakelen als het drukker is
  • Integriteit in verband met privacygevoelige informatie

Mensen gezond en vitaal houden. Dat is waar je het voor doet. Als doktersassistente ben je echt van meerwaarde voor patiënten én hun omgeving. 

Sociaal
flexibel

Doktersassistente zijn betekent:

  • Patiënten gezond en vitaal houden
  • Volop variatie en veel verantwoordelijkheid
  • Zorgen, geruststellen en veel samenwerken
  • Regelmaat en vaste werkdagen doordeweeks
  • Een waardevolle bijdrage leveren aan de maatschappij
  • Veel kennis opdoen en jezelf verdiepen

Start jouw toekomst in de zorg bij ons?

Over ons

Rijnmond Dokters ondersteunt ruim 350 huisartsen in de regio Rijnmond. We zijn een organisatie van, voor en door huisartsen. Samen dragen we bij aan de beste huisartsenzorg. Dit doen we vanuit onze inhoudelijke en praktische expertise op het gebied van chronische zorg, ouderenzorg, GGZ, wijksamenwerking, praktijkondersteuning en digitale zorg.

Solliciteer direct

Versterk ons team!

Leuk dat je de vacature graag in je mail wilt ontvangen!

Naar wie mogen wij deze vacature mailen?