Vacature Thuiszorg Groot Gelre

BBL/Zij-instromer Thuiszorg

Het mooie van werken in de thuiszorg? Dat je van betekenis bent. Dankzij jouw hulp wonen onze cliënten langer thuis. Lijkt het jou leuk om mee te denken in hoe wij de best mogelijke zorg kunnen blijven leveren? Met onze BBL opleidingen kan je jezelf breed ontwikkelen en word je binnen 1,5 tot 3 jaar opgeleid tot Wijkziekenverzorgende of Verpleegkundige in de wijk. Bij Thuiszorg Groot Gelre kijken we samen welk leerwerktraject bij jou past!

Maak jij de overstap?

Tijdens het BBL-traject leer je binnen een wijkteam het vak van een Wijkziekenverzorgende of Verpleegkundige in de wijk. Je wordt tijdens het gehele proces gecoacht door een werk- en praktijkbegeleider, die je met alle liefde en plezier helpen, en waar nodig en luisteren naar jouw behoeftes. Je gaat gemiddeld één dag per week naar school en werkt daarnaast tussen de 16 en 28 uur per week mee. Omdat je meedraait met het team word je volgens het rooster ingepland en werk je dus ook avonden en weekenden.

Hoe dat eruit ziet

Tijdens het BBL traject leer je binnen een wijkteam het vak van wijkziekenverzorgende of verpleegkundige in de wijk. Je wordt tijdens het gehele proces gecoacht door een werk- en praktijkbegeleider, die je met alle liefde en plezier helpt waar nodig en luistert naar jouw behoeftes. Je gaat gemiddeld een dag per week naar school en werkt daarnaast tussen de 16 en 24 uur per week mee. Omdat je meedraait met het team word je volgens het rooster ingepland en kan je dus ook avonden en weekenden werken.

Jij weet van aanpakken

Jij bent zelfstandig, hebt doorzettingsvermogen en je hart op de juiste plek. Jij bent niet bang voor een uitdaging en weet werken, met behulp van onze coaching, feilloos te combineren met leren. Je hebt een flexibele houding en weet hierdoor in te spelen op onverwachte situaties.

En verder?

  • In een persoonlijk gesprek kijken we samen naar welke opleiding het beste bij je past.
  • Je bent bereid om deel te nemen aan een talentscan om jouw capaciteit en persoonlijkheid in beeld te brengen, zodat we je optimaal kunnen coachen!

Wat je zoal gaat leren

Je gaat op basis van het zorgleefplan planmatige zorg verlenen. Je ontwikkelt vaardigheden op het gebied van verpleegtechnische handelingen, het toedienen van medicijnen en wondverzorging. Natuurlijk bied je ook de dagelijkse zorg aan cliënten en begeleid je hen in het dagelijkse bestaan. Hierbij geef je soms ook voorlichting en advies en werk je aan de zelfredzaamheid van cliënten. Dit alles doe je natuurlijk niet alleen, je werkt samen met familieleden, mantelzorgers en collega’s.

Je leert graag door te doen
Je bent empatisch ingesteld
Je houdt van dynamiek in je werk

Dit is de thuiszorg

Behandelingen in de thuiszorg worden steeds complexer en meer van verpleegtechnische aard. Dit komt doordat mensen langer thuis wonen en eerder worden ontslagen uit het ziekenhuis. Werken in de thuiszorg is dan ook veel meer dan alleen maar billen wassen en steunkousen aantrekken. We proberen ziekenhuisopnames te voorkomen, we signaleren en denken mee met de cliënt zodat we preventief kunnen handelen.

Twijfel je of de thuiszorg jouw ding is of wil je ook de mogelijkheden verkennen voor een BBL-traject in de intramurale zorg? Laat ook dan je gegevens achter, wij gaan graag het gesprek met jou aan. DrieGasthuizenGroep is een grote zorgorganisatie waarbinnen veel mogelijk is. Wil je graag wat meer lezen over de mogelijkheden voor het BBL-traject intramuraal? Klik dan hier!

Hoe nu verder?

Na het aanmelden nemen wij telefonisch contact met jou op om kennis te maken. Afhankelijk van het contact word je uitgenodigd voor een eerste kennismakingsgesprek. Het kennismakingsgesprek bestaat uit een kort sollicitatiegesprek met een praktijkopleider en een teamcoördinator of teamleider. Ook loop je een keer met ons mee. Als jij en wij enthousiast zijn, volgt de talentscan en een referentiecheck. Zijn deze beide positief? Dan starten we zo snel mogelijk met de opleiding!

Thuiszorg Groot Gelre

Als onderdeel van DrieGasthuizenGroep leveren we verzorging, verpleging, specialistische zorg, begeleiding en hulp bij het huishouden. Dat doen we samen met 500 vrijwilligers en 1.700 deskundige medewerkers, maar ook met onze cliënten en hun mantelverzorgers.

Solliciteer direct

Kadya ging je voor

Kadya werkte al ruim tien jaar als kapster en toen kwam corona. Het zette Kadya aan het denken of het kappersvak haar nog wel genoeg voldoening gaf. Al snel kwam ze tot de conclusie dat ze hierin de nodige uitdaging miste. Na een aantal gesprekken met kennissen die ook in de zorg werken, besloot Kadya zich aan te melden voor de BBL-opleiding bij Thuiszorg Groot Gelre. Hier kreeg ze de kans om als zij-instromer te werken en leren. “De zorg bij iemand thuis bieden vind ik mooi en uitdagend.” Met de ondersteuning die Kadya biedt, draagt ze er aan bij dat cliënten langer thuis kunnen wonen. Hoe Kadya het zij-instroomtraject ervaart? “Heel goed want ik leer graag door te doen. We hebben in de thuiszorg veel verschillende aspecten van zorg, waardoor de werkzaamheden heel divers zijn.”

Maaikes ervaring

Maaike begon haar carrière in de zorg met een hbo-v opleiding. Na drie jaar stopte ze hiermee omdat ze op zoek was naar meer praktijkervaring en minder schooluren. Tijdens haar opleiding merkte ze dat ze een voorliefde had voor de thuiszorg. De onafhankelijkheid en de verantwoordelijkheid die je hierin hebt zijn belangrijke aspecten voor Maaike. Zo switchte ze van hbo-v naar een BBL-opleiding bij Thuiszorg Groot Gelre. En die switch is haar heel goed bevallen. “Je wordt hier als BBL’er echt gezien als volwaardige collega. Dit geeft mij veel meer zelfvertrouwen om te werken aan dingen die ik belangrijk vind. Ondanks dat je in de thuiszorg veel alleen op pad bent, heb ik wel altijd het gevoel dat ik een team achter me heb staan dat me kan ondersteunen waar nodig.”

Marjon haar verhaal

Na diverse kantoorfuncties besloot Marjon de overstap naar de zorg te maken. Tijdens haar BBL-opleiding werd ze zelfs een beetje verliefd op de doelgroep. Je betekent echt iets voor de cliënten. Wanneer je echt even de tijd neemt voor hen, maakt dit je werk mooier en vertellen ze je vaak de mooiste verhalen. Marjon werkt nu als Verpleegkundige in de Wijk en verzorgt daarnaast de planning voor haar team. Wat Marjon zo fijn vindt aan werken bij Thuiszorg Groot Gelre? “Hier denken we echt in mogelijkheden, dat vind ik heel fijn.” Zo hebben we bij Thuiszorg Groot Gelre bijvoorbeeld lange diensten waardoor de balans tussen werk en privé heel fijn is. Ook krijg je hierdoor meer verdieping in je werkzaamheden, doordat je bijvoorbeeld ook je EVV-taken uitbreidt.

Versterk ons team!

Leuk dat je de vacature graag in je mail wilt ontvangen!

Naar wie mogen wij deze vacature mailen?