IrisZorg
De Verslavingszorg Podcast
Ben jij altijd al benieuwd geweest naar hoe het er in de verslavingszorg aan toe gaat? In deze podcast vertellen verschillende professionals van IrisZorg je meer over het werken in de verslavingszorg. Er komen artsen, psychologen, psychiaters, behandelaren en nog veel meer professionals aan het woord. Ze nemen je mee in hun baan, bespreken interessante en realistische casussen uit de verslavingszorg of buigen zich over verschillende dilemma’s.
De ideale kans dus om meer te leren over deze branche!
Beluister nu de nieuwste aflevering!
Motiverende gespreksvoering in de praktijk
In de deze aflevering vertellen Willemien en Ruud over motiverende gespreksvoering en waarom dit zo belangrijk is bij behandelingen in de verslavingszorg. Meer weten? Beluister de aflevering!
De aflevering liever op SoundCloud beluisteren? Klik hier!
Meer dan alleen verslavingszorg
In deze aflevering van de Verslavingszorg podcast vertellen Wendy en Nilay over het kleurrijke behandelpallet van IrisZorg.
Wist je bijvoorbeeld dat IrisZorg naast verslavingszorg ook maatschappelijke begeleiding biedt? Ook gaan zij in gesprek over de mogelijkheden als ervaringsdeskundige bij IrisZorg.
Beluister de aflevering nu!
De aflevering liever op SoundCloud beluisteren? Klik hier!
Trends en preventie in middelengebruik
In deze aflevering van de Verslavingszorg podcast gaan Teun en Eefje in gesprek over de trends in middelengebruik. Hoe snel veranderen deze trends en hoe zetten wij ons bij IrisZorg in voor preventie?
Ben je nieuwsgierig geworden? Luister naar deze podcast en laat je inspireren door de ervaringen van Teun en Eefje!
De aflevering liever op SoundCloud beluisteren? Klik hier!
Zo gebruiken wij de CRA-methode
In deze aflevering van de Verslavingszorg podcast praten Olivira en Briënne je bij over de CRA-methodiek en vertellen zij over hun eigen ervaringen hiermee. Meer weten over deze behandelmethode en hoe je dit inzet in de praktijk? Beluister de aflevering!
De aflevering liever op SoundCloud beluisteren? Klik hier!
Duaal leidershap
Wat is de meerwaarde voor de collega’s die je aanstuurt van het duaal leiderschap? En wat zijn hier voordelen van? Erik en Anne nemen je mee in wat duaal leiderschap voor IrisZorg betekent.Ze kijken hierbij naar hoe de functie van coördinator bedrijfsvoering zich verhoudt tot de functie coördinator zorg. Zorg en bedrijfsvoering komen in dit onderwerp samen om de kwaliteit van zorg te verbeteren en tegelijkertijd de efficiëntie te verhogen.
Ben je nieuwsgierig geworden? Luister naar deze podcast en laat je inspireren door de ervaringen van Anne en Erik!
De aflevering liever op SoundCloud beluisteren? Klik hier!
Hoe werkt het binnen de kliniek?
In deze boeiende aflevering nemen Elias en Jurre je mee in de werkzaamheden binnen de DD (dubbele diagnose) kliniek. De diversiteit aan cliënten die je hier ziet en het contact dat je met hen hebt, maakt het werk heel interessant. En wat is dan een kliniek? Wat hebben cliënten nodig om uiteindelijk de volgende stap in hun proces te zetten?
Beluister onze podcast en laat je meenemen in de wereld van de verslavingszorg!
De aflevering liever op SoundCloud beluisteren? Klik hier!
Polikliniek in de verslavingszorg
Tamara en Femke nemen je mee in hun werk op de polikliniek in de Achterhoek. Tamara vertelt hierover vanuit haar rol als verslavingsarts, Femke vanuit haar ervaringen als ambulant behandelaar. Wanneer je werkt in de verslavingszorg werk je in een multidisciplinair team, juist dat maakt het werk zo leuk, vertelt Tamara. Iedereen in het team heeft inbreng en toegevoegde waarde vanuit hun rol. Hierdoor is hiërarchie veel minder van belang. Femke vertelt over hoe mooi het is om te werken met het mens wat onder de verslaving uitkomt. Hoe zij mensen weer het vertrouwen geeft dat ze ook zonder het gebruik van verdovende middelen kunnen.
Bij IrisZorg hebben we écht de tijd voor onze cliënten. Benieuwd hoe dat eruitziet? Femke en Tamara vertellen je er alles over!
De aflevering liever op SoundCloud beluisteren? Klik hier!
Alles over het FACT-team
In deze aflevering krijg je een inkijk in de werkzaamheden en uitdagingen van FACT-teams bij IrisZorg. In dit boeiende gesprek delen Tim en Robin, onderdeel van het FACT Nijmegen, hun inzichten in het behandelen en ondersteunen van mensen met complexe verslavings- en psychische problemen. Ontdek hoe deze multidisciplinaire teams cliënten bezoeken, geïntegreerde zorg leveren en samen met cliënten opgestelde doelen proberen te bereiken.
Benieuwd naar de ervaringen van Tim en Robin? Beluister nu een nieuwe aflevering van De Verslavingszorg Podcast! De aflevering liever op SoundCloud beluisteren? Klik hier!
Artsen in de verslavingszorg
Yael en Shayan nemen je tijdens deze podcast mee in hun werk als verslavingsarts i.o. en basisarts. Hoe ziet een werkdag eruit? Voor welke uitdagingen kom je regelmatig te staan? En hoe pak je deze uitdagingen aan? Als arts in de verslavingszorg is écht geen dag hetzelfde.
Ook basisarts worden bij IrisZorg? Lees hier meer over de functie!
De aflevering liever op SoundCloud beluisteren? Klik hier
GZ-psychologen in de verslavingszorg
Hoe ziet een dag als GZ-psycholoog in de verslavingszorg eruit? Joy en Sandra nemen je mee in hun werkzaamheden. Ook bespreken ze de verschillen met andere sectoren binnen de zorg zoals de gehandicaptenzorg. Daarnaast gaan ze met elkaar in gesprek over een interessante casus en bespreken ze vooroordelen over de verslavingszorg waar zij vanuit hun expertise naar kijken. Bekijk de podcast nu!
Werken als GZ-psycholoog bij IrisZorg? Bekijk hier de mogelijkheden!
Luister je liever naar de podcast? Dat kan via Spotify of SoundCloud!
Klinisch psychologen in de verslavingszorg
Een 43-jarige man is bekend met een stoornis in het gebruik van alcohol, ondertussen heeft hij zich voor de vierde keer aangemeld, waarbij een deel van deze aanmelding eindigde in een drop out. Naast alcohol gebruik is er ook incidenteel sprake van gebruik van amfetamine, cocaïne en GHB.
Benieuwd hoe Klinisch Psychologen Clem en Tom deze complexe en uitdagende casus aanpakken? In de tweede aflevering gaan zij het gesprek met elkaar aan over deze casus, maar ook over hun werkzaamheden bij IrisZorg. Het toffe aan werken in de verslavingszorg? Je ziet alle soorten problematieken voorbij komen, van jong tot oud.
Benieuwd naar de mogelijkheden als klinisch psycholoog bij IrisZorg? Bekijk ze hier.
De aflevering liever op SoundCloud beluisteren? Klik hier!
Psychiaters in de verslavingszorg
“Een jongeman met autisme woont zelfstandig en gebruikt regelmatig designerdrugs, waardoor hij manisch-psychotisch kan worden. In zijn psychoses heeft hij zichzelf al eens ernstig verwond, maar ook heeft hij spullen in zijn woning vernield. Hij veroorzaakt overlast voor zijn omgeving en de woningbouwvereniging dreigt hem uit huis te zetten.”
Hoe pak je deze casus aan als psychiater? Elsbeth en Marleen nemen je mee in hun aanpak van de casus tijdens de eerste aflevering van deze podcast! Klik op de afbeelding om de podcast te beluisteren.
Aan de slag als psychiater bij IrisZorg? Bekijk hier onze vacatures.
De aflevering liever op SoundCloud beluisteren? Dat kan door hier te klikken!
Benieuwd naar de verslavingszorg?
Verslavingen zijn behoorlijk hardnekkig. Het kan een uitdaging zijn om echt tot cliënten door te dringen. Dat maakt het onvoorspelbaar, maar juist ook heel interessant. Doordat je langdurig contact hebt met cliënten, bouw je een band met elkaar op. En als er dan verandering optreedt, is er niets mooier dan zien dat de knop omgaat. Dat cliënten zélf het idee hebben dat ze vorderingen maken. Dat is waar je het voor doet.
Wil je graag meer informatie ontvangen of eens meelopen met een van onze professionals? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op!
stel hier je vraag
Over IrisZorg
We willen dat cliënten weer plezier hebben in hun leven. Dat ze er weer bij horen in de samenleving. Dat ze ertoe doen en mogen zijn wie ze zijn. Bij IrisZorg behandelen we verslavingen, soms in combinatie met maatschappelijke begeleiding. Ook bieden we trajecten in opvang, wonen, werken, activiteiten & leren, preventie en verslavingsreclassering. Dit alles doen we op een van onze locaties in Gelderland, Overijssel en Flevoland. Help jij mensen hun eigen identiteit hervinden en opbouwen?